Branka Batinić nominerad för Lifetime Achivement Award

Branka Batinić (f. 1958) har nominerats till Matija Ljubek COC Award i kategorin Lifetime Achievement Award. Branka som för närvarande tränar Bålsta Bordtennisklubb har över fem och ett halvt decenniers erfarenhet av professionell idrott bakom sig, både som tränare och utövare.

Mångfaldig pristagare internationellt
Branka har ett stort antal segrar från mästerskap i Jugoslavien och Kroatien och har vid flera tillfällen utsetts till den bästa idrottaren i Jugoslavien och Kroatien. Hon har 7 medaljer från världs- och europamästerskap, 7 från veteran-EM och 2 från veteran-VM. Hon är den enda kvinnan i europeisk bordtennis för damer som har besegrat Kina i kvartsfinal, semifinal och final vid två internationella tävlingar.

Vid tretton års ålder vann hon för första gången den jugoslaviska cup:en och vid sjutton så utsågs hon till Jugoslaviens bästa idrottare. ”Vid sjutton kan man inte riktigt förstå den storheten, jag förstår det först nu. Men det stod klart för mig att jag var populär. Folket i Vinkovci var väldigt stolta över mig” beskriver hon detta idag.

Pressmeddelande utskikat 2021-12-16